Career

Application Manager

Suzuki Garphyttan är ett globalt företag som är världsledande inom produktion av avancerad fjädertråd. Våra produkter används i flera av världens mest kända bilmärken. Koncernen omsätter ca 2,1 miljarder kronor och våra produktionsenheter finns i Sverige, Kina, USA, England och Mexiko. Dessutom finns ett försäljningskontor i Tyskland. Koncernens huvudkontor finns i Garphyttan medan våra ägare har sitt huvudsäte i Japan.

Är du ERP-specialisten med fokus på ekonomi som Suzuki Garphyttan söker?

Beskrivning
Är du lyhörd, drivande och kommunikativ? Har du lång och bred erfarenhet av arbete med ERP/Affärssystem? Hos oss kommer du att arbeta med förvaltning, projektledning och förbättring av verksamhetssystem i en global och expansiv koncern med verksamhet i 6 länder (Sverige, USA, Kina, England, Mexico och Tyskland).

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta tätt tillsammans med seniora kollegor och 3:e partsleverantörer på Suzuki Garphyttans huvudkontor i Garphyttan. I rollen som Application Manager kommer ditt fokus att vara utrullning av Ekonomimodulerna i Microsoft Dynamics AX till koncernen och tillsammans med verksamheten vidareutveckla processer och arbetssätt för ekonomiavdelningen genom ständig förbättring och optimering.

Detta är en nyckelroll där du kommer att ha många kontaktytor, dels internt med verksamheten, men även externt med leverantörer och samarbetspartners. Vidare är det en bred roll och under en vanlig vecka kan du komma att arbeta med alltifrån behovsfångst, datahantering och problemanalys till konfigurationsarbete.

Då projekt och förvaltning drivs utifrån en samlad kravbild av de olika bolagens och verksamhetsgrenarnas behov, kommer du även att bli involverad i projekt och driva förändringar. I samband med detta förväntas du besöka koncernens olika siter, räkna således med några längre resor varje år.

Kvalifikationer
Du är en person med lång och bred erfarenhet av arbete med ERP/Affärssystem i en linjeorganisation eller som konsult. Vi ser helst att du har erfarenhet av både projektledning, systemförvaltning och konfigurations-hantering. Du har tidigare drivit större IT-projekt med fokus på verksamhetsutveckling/förbättring med hjälp av ERP, således har du god förståelse för ERP-system och dess användning i verksamheten.

Då rollen innebär mycket kommunikation med både inhemska och utländska leverantörer och användare, är det viktigt att du behärskar engelska och svenska i både tal och skrift. Spanska, kinesiska eller tyska är meriterande. Eftersom direktkommunikation med slutanvändare blir ett naturligt inslag i tjänsten bör du kunna inta ett stödjande förhållningssätt, där du är nyfiken och lyhörd samt har en förmåga att fånga upp behov och krav.

Utöver detta bör du vara driven, ansvarsfull och strukturerad för att lyckas i rollen.

Suzuki Garphyttan arbetar aktivt för att främja mångfald i alla led och strävar efter en jämnare könsfördelning inom företaget. Därför uppmuntrar vi en mångfald av sökande till alla våra tjänster.