Career

Erfaren Chef till mekaniska avdelningen

Suzuki Garphyttan är ett globalt företag som är världsledande inom produktion av avancerad fjädertråd. Våra produkter används i flera av världens mest kända bilmärken. Koncernen omsätter ca 2,1 miljarder kronor och våra produktionsenheter finns i Sverige, Kina, USA, England och Mexiko. Dessutom finns ett försäljningskontor i Tyskland. Koncernens huvudkontor finns i Garphyttan medan våra ägare har sitt huvudsäte i Japan.

Suzuki Garphyttan söker nu en Erfaren Chef till mekaniska avdelningen

Som mekanisk chef ansvarar du för Site Garphyttans mekaniska avdelning, dess mekaniker och alla arbeten som utförs av både intern och extern personal.

Vi söker dig som är en erfaren ledare och som drivs av att leda, coacha, engagera och motivera medarbetare mot uppsatta mål inom ansvarsområdet. Befattningen ställer stora krav på att vilja åstadkomma resultat i samverkan med personalen. För att trivas som Mek-chef är du prestigelös med ett samarbetsinriktat förhållningssätt. Du har en utmärkt kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Som Mek-chef har du ett nära samarbete med El-chefen och tillsammans utgör ni sitens underhållsavdelning.

Rollen innefattar ett personal-, arbetsmiljö och miljöansvar för medarbetare inom ansvarsområdet. Du kommer aktivt arbeta med att optimera tillgängligheten i maskinparken samt revidera och utveckla det förebyggande arbetet. Vidare är samverkan med övriga funktioner inom företaget och fackliga parter en viktig del i ditt arbete. Speciellt viktigt är samverkan med produktionsenheterna och att hela tiden arbeta med processutveckling.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat ansvar för:

  • Mekaniskt underhåll och underhållssystemet
  • Budgetansvar
  • Planering och beredning inom mekaniskt underhåll samt tekniska förbättringar
  • Att allt arbete följer grundläggande värderingar och principer inom SG Lean System

Dessutom är du ställföreträdande föreståndare för brandfarlig vara samt ägare av revisioner inom avdelningen och dess åtgärder.  

Du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet samt mångårig ledarerfarenhet. Kunskaper i engelska och teknisk kännedom i hur processerna i Garphyttan fungerar är meriterande. Du rapporterar till Suzuki Garphyttans Teknikchef.