Career

Metallograf

Metallograf till Suzuki Garphyttans R&D – Laboratorium

 

Rollen

Det globala R&D laboratoriet i Garphyttan ansvarar för ankomstkontroll av valstråd, utmattningsprovning, leverantörsutveckling samt materialutredningar och reklamationshantering för alla våra produktionsenheter. Funktionens ansvarområden innefattar support till R&D-projekt samt alla våra siter runt om i världen gällande materialfrågor. Du kommer att självständigt utföra material- och reklamationsundersökningar inklusive skriva rapporter med slutsatser.

 

Arbetsuppgifter

  • Utföra material- och reklamationsundersökningar i främst ljusmikroskop och svepelektronmikroskop (SEM)
  • Ge teknisk support åt våra globala kunder och produktionsenheter i materialfrågor
  • Självständigt presentera undersökningar och slutsatser till interna och externa parter, främst i form av skriftliga rapporter
  • Metodutveckling av materialundersökningar
  • Skapa kontaktnät med externa laboratorier

 

Vem söker vi?

Vi tror att du har en teknisk utbildning samt erfarenhet av laboratoriearbete. Stor vikt läggs dock på personlig lämplighet. Som person är du analytisk och systematisk. Du har god kommunikations-och samarbetsförmåga samt god kompetens när det gäller att uttrycka dig informativt både i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Om oss

På Suzuki Garphyttan tillverkar vi avancerade produkter i stål för högpresterande applikationer. Vårt arbete bygger på hållbara produktionsmetoder, innovativ teknik och, inte minst, våra 100 år av erfarenhet. Våra innovativa produkter gör skillnad inom fordonsindustrin, medicinteknik, energisektorn och livsmedelsindustrin.

Vi har våra rötter i Garphyttan men är idag ett globalt företag och en del av det japanska Nippon Steel Corporation. Vi bedriver miljölicensierad tillverkning i Sverige, Storbritannien, USA, Mexiko och Kina. Vi har också ett försäljningskontor i Tyskland.

Våra värderingar Care, Dare, Share exemplifierar hur vi arbetar, tänker och beter oss mot varandra och våra kunder, och vi är djupt engagerade i vår vision - Together for A Better Tomorrow. Är du redo att bli en del av oss?

 

Din ansökan

För mer information om tjänsten ber vi dig kontakta Dan Larsson, Manager Lab & SQA på dan.larsson@sg-wire.com alt. +46705447716.

Vi jobbar med löpande urval och intervjuer så skicka in din ansökan, via Varbi, så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!