Career

Communication Manager

Nu söker Suzuki Garphyttan en global kommunikationschef!

Som kommunikationschef har du en global roll inom Suzuki Garphyttan med ett övergripande helhetsansvar för den interna och externa kommunikationen. Du är även ansvarig för att leda och utveckla företagets kommunikationsstrategi samt för att aktivt arbeta med att stärka vårt varumärke.

 Vi måste vara effektiva, proaktiva och samlade i vår kommunikation inom koncernen, liksom ut mot våra kunder och omvärlden. Vi söker därför dig som har ett brett perspektiv på frågor och kan se sakers långsiktiga betydelse.  Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskapet når fram. Du är lyhörd, proaktiv och är van med att ta egna initiativ och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat.Du är dessutom en god skribent med en stark pedagogisk förmåga. Du har hög känsla för service och trivs i en driven och resultatfokuserad produktionsmiljö. 

Detta är en ny tjänst vilket innebär att du ges stor möjlighet att utforma och utveckla rollen och dess innehåll. Fokus ligger på intern kommunikation som du förvaltar och har helhetsansvaret för. Till en början kommer största tiden läggas på att skapa och utveckla företagets kommunikationskanaler så som ex. ett intranät. Avdelningen för Sales & Marketing sköter den externa kommunikationen till största del, dock är det kommunikationschefen som har det yttersta ansvaret. 

För att vara framgångsrik i denna roll bör du ha följande utbildning och erfarenhet:

•Relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

•Erfarenhet av att ansvara, stötta och sköta kommunikationen inom en organisation, allt från att bygga upp och skapa kommunikationskanalar, till planering och genomförande på både en operativ och strategisk nivå

•Du är flytande i svenska och engelska, i tal så väl som i skrift. Det är meriterande om du kan spanska och/eller kinesiska

Du är placerad på vårt huvudkontor i Garphyttan men tjänsteresor till våra andra siter runtom i världen är vanligt förekommande. Du ingår i Suzuki Garphyttans ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Vid eventuella frågor kan du kontakta Otto Nyängen, Global HR chef på 070-397 7277. Ditt CV och personliga brev skickar du till otto.nyangen@sg-wire.com senast 12 augusti 2018.

 

Interested in this job?

Apply now