Career

Laboratory Quality Specialist

Suzuki Garphyttan söker nu en Laboratory Quality Specialist till R&D-laboratoriet i Garphyttan, Sverige

Tjänsten som Laboratory Quality Specialist är en bred roll där huvudfokus ligger på att kvalitetssäkra inkommande material. Kvalitetssäkringen sker genom provberedning följt av syning i ljusoptiskt mikroskop. Även mer avancerad utrustning såsom svepelektronmikroskop (SEM) förekommer och på kemlabbet utför du beredning av olika kemiska lösningar.  

Vidare kommer du i rollen som Laboratory Quality Specialist arbeta med material-/reklamationsutredningar samt metodutveckling och investeringsprojekt. Du kommer även att delta i olika R&D projekt.

Rollen ställer krav på att kunna skapa och bibehålla ett stort kontaktnätverk gentemot alla våra produktionssiter runtom i världen, varvid det är viktigt att du har en god socialkompetens.  

 

Kvalifikationer:

  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område, exempelvis materialteknik eller kemi alternativt mångårig erfarenhet som bedöms likvärdig för rollen
  • Förmåga att hantera statiska arbetsuppgifter
  • Analytisk, systematisk, strukturerad och kvalitetsmedveten läggning
  • God förmåga att jobba effektivt i affärssystem och i Officepaketet
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Meriterande med kunskap i ISO9001/IATF, förbättringsarbeten/projekt och/eller erfarenhet av kvalitetskontroll

 

Om oss

På Suzuki Garphyttan tillverkar vi avancerade produkter i stål för högpresterande applikationer. Vårt arbete bygger på hållbara produktionsmetoder, innovativ teknik och, inte minst, våra 100 år av erfarenhet. Våra innovativa produkter gör skillnad inom fordonsindustrin, medicinteknik, energisektorn och livsmedelsindustrin.

Vi har våra rötter i Garphyttan men är idag ett globalt företag och en del av det japanska Nippon Steel Corporation. Vi bedriver miljölicensierad tillverkning i Sverige, Storbritannien, USA, Mexiko och Kina. Vi har också ett försäljningskontor i Tyskland.

Våra värderingar Care, Dare, Share exemplifierar hur vi arbetar, tänker och beter oss mot varandra och våra kunder, och vi är djupt engagerade i vår vision - Together for A Better Tomorrow. Är du redo att bli en del av oss

 

Din ansökan

För mer information om tjänsten och företaget ber vi dig kontakta rekryterande chef, Dan Larsson på 070-544 7716 alternativt dan.larsson@sg-wire.com

Vi vill ha din ansökan via Varbi senast 23 maj 2021.