Career

Suzuki Garphyttan söker maskinoperatörer och truckförare för sommarvikariat

Har du ett stort teknikintresse och vill arbeta i en utvecklande produktionsmiljö i sommar? Då kan du vara den vi söker! 

Suzuki Garphyttan söker motiverade och engagerade sommarjobbare som kan hjälpa till att bidra till att vår produktion i Garphyttan rullar sommaren lång. Trivs vi tillsammans kan ett sommarjobb vara ingångsporten till något mer långvarigt. Vi söker erfarna operatörer likväl som vi söker dig som nyligen gått ut en teknisk gymnasieutbildning eller för närvarande läser på universitet. Är du ingenjörsstudent är detta en perfekt möjlighet att få praktiska kunskaper av en produktionsmiljö som kan hjälpa dig i dina studier och en erfarenhet att ta med dig i din framtida yrkeskarriär. Kanske sommarjobbet dessutom kan leda till en behovsanställning vid sidan om studierna? 

Vem söker vi?  

Vi vänder oss till dig som är intresserad av att arbeta i produktionsmiljö. Med stort fokus på säkerhet har du lätt för att lära dig nya saker och en förmåga att snabbt sätta dig in i och följa rutiner. Vi ser gärna att du är en aktiv person med god fysik som dessutom har ett stort teknikintresse. Vi tror att du som söker är en engagerad och driven person som gillar att jobba både självständigt och genom samarbete med andra. 

Som operatör i produktionen arbetar du med att på ett säkert sätt producera tråd med god kvalitet, produktivitet och leveransprecision. Du ansvarar för att alltid göra ditt bästa och för att samarbeta med kollegor i enlighet med vår vision och våra värderingar Care, Dare och Share. Vidare tar du ett aktivt ansvar i arbetsmiljöarbetet genom att följa gällande skyddsinstruktioner och säkerhetsföreskrifter. 

Vi söker även dig som är erfaren truckförare och som vill arbeta som truckförare i produktionen under sommaren.

Vi ser ett värde i att du som sommarvikarie har B-körkort och tillgång till egen bil för att du på ett enkelt sätt ska kunna ta dig till oss. Det är dessutom meriterande om du är universitetsstuderande inom det tekniska området och har ett intresse av att återkomma som sommarvikarie under flera somrar.  

Krav: 

  • Gymnasieutbildning 
  • Flytande svenska, såväl i tal som skrift 
  • Kan arbeta skift (dygnets alla timmar) 
  • God datorvana 
  • Minst 18 år gammal 

 

Meriterande: 

  • Truckkort och erfarenhet av truckkörning 
  • Traverskort 
  • Student inom tekniskt område 
  • Erfarenhet från processindustri 
  • Erfarenhet från byggsektorn 

 

Arbetstider 

Du blir anställd som sommarvikarie på heltid fördelat på skift former under dygnets alla timmar. Start för sommarjobbet sker mellan vecka 16-20.  

 

Övrig information 

Platser: 20-30 st.  

Din anställning som sommarvikarie inleds med upplärning som tar ca 8-10 veckor, därför är det viktigt att du kan börja arbeta mellan vecka 16-20 för att hinna få den upplärning som behövs.  

Innan anställningen påbörjas genomförs en nyanställningsundersökning och ett drogtest på företagshälsovården. Du ska även kunna visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. 

  

Ansökan  

Då vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 februari 2023. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-mail. 

  

Om oss 

På Suzuki Garphyttan tillverkar vi avancerade produkter i stål för högpresterande applikationer. Vårt arbete bygger på hållbara produktionsmetoder, innovativ teknik och, inte minst, våra 100 år av erfarenhet. Våra innovativa produkter gör skillnad inom fordonsindustrin, medicinteknik, energisektorn och livsmedelsindustrin. 

Vi har våra rötter i Garphyttan men är idag ett globalt företag och en del av det japanska Nippon Steel Corporation. Vi bedriver miljölicensierad tillverkning i Sverige, Storbritannien, USA, Mexiko och Kina. Vi har också ett försäljningskontor i Tyskland. 

Våra värderingar Care, Dare, Share exemplifierar hur vi arbetar, tänker och beter oss mot varandra och våra kunder, och vi är djupt engagerade i vår vision - Together for A Better Tomorrow. Är du redo att bli en del av oss?