Career

Arbetsmiljöspecialist

Nu söker vi en driven och handlingskraftig arbetsmiljöspecialist till Suzuki Garphyttan!

Vill du arbeta i en spännande produktionsmiljö och bidra till att bygga en arbetsmiljö i toppklass? Trivs du i en roll där du får möjlighet att inspirera, påverka och förändra i en organisation med korta beslutsvägar? Då kan du vara den vi söker.

Vi söker dig som vill driva vårt operativa och strategiska arbetsmiljöarbete mot visionen om en arbetsplats fri från olyckor. Du tycker om att arbeta i en ständigt föränderlig miljö och du brinner för arbetsmiljö-, säkerhet- och utbildningsfrågor. Att ha många bollar i luften är ett måste för dig och du fördelar gladeligen din tid mellan att själv kavla upp ärmarna likväl som du coachar våra chefer, tekniker, skyddsombud och operatörer i hur vi ska arbeta för att ha en säker och god arbetsmiljö. Du är handlingskraftig med hög initiativförmåga, självständighet, liksom samarbetsförmåga vilket bidrar till att du får saker gjorda på ett målmedvetet och strukturerat sätt. Du älskar att få arbeta med och genom människor.

Som arbetsmiljöspecialist kommer du utveckla och ansvara för ledningssystemet för arbetsmiljö, samt bevaka och implementera ny arbetsmiljölagstiftning för hela verksamheten. Du är organisationens huvudkontakt när det kommer till frågor inom säkerhet- och arbetsmiljöarbete och förväntas arbeta proaktivt för att ständigt utveckla verksamheten, dess processer och arbetssätt. Ett av dina första stora uppdrag blir att införa ISO45001.

I rollen ingår också att bland annat:

  • Stötta och koordinera arbetsmiljöarbetet i samarbete med våra chefer, tekniker och övriga medarbetare
  • Driva och stötta i utbildning av sitens medarbetare i arbetsmiljöverktyg och principer
  • Aktivt arbeta för ett ökat engagemang och delaktighet i vårt säkerhets- och arbetsmiljöarbete
  • Ansvara för att skapa och upprätthålla arbetssätt som går i linje med relevant lagstiftning
  • Ständigt arbeta för att förbättra vårt arbetsmiljöarbete
  • Införa ISO45001 och vara huvudansvarig för systemet
  • Utreda och implementera åtgärder för riskobservationer, tillbud och olyckor i syftet att förhindra att de sker igen. 

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning. Du har arbetsmiljöerfarenhet från tillverkningsindustrin samt goda kunskaper inom arbetsmiljölagstiftning.

Du talar flytande svenska och uttrycker dig väl både muntligen och skriftligen på engelska. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. 

Som arbetsmiljöspecialist rapporterar du till sitechef, Henrik Pettersson. 

Varmt välkommen med din ansökan via Varbi senast den 21 augusti 2022.