Career

Automationsingenjör - IT

Suzuki Garphyttan är ett globalt företag som är världsledande inom produktion av avancerad fjädertråd. Våra produkter används i flera av världens mest kända bilmärken. Koncernen omsätter ca 2,1 miljarder kronor och våra produktionsenheter finns i Sverige, Kina, USA, England och Mexiko. Dessutom finns ett försäljningskontor i Tyskland. Koncernens huvudkontor finns i Garphyttan medan våra ägare har sitt huvudsäte i Japan.

 

Suzuki Garphyttan söker nu en Automationsingenjör till IT

Vi har idag fyra produktionssiter runtom i världen som ska digitaliseras för att standardisera och effektivisera vår produktion. För att klara av detta söker vi nu en driven och kommunikativ automationsingenjör som har förmågan att sätta upp en global standard utifrån best practice och som kommer att vara den sammanhållande länken mellan automation och IT.

Vi söker dig med en bakgrund som automationsingenjör och som trivs bäst i en miljö med många kontaktytor. Att får samarbeta med människor från alla delar av världen tycker du är fantastiskt spännande. Du är en lagspelare med en problemlösande inställning. Eftersom du kommer att vara ansvarig för globala standards är det viktigt att du trivs med att ta en ledande roll vid behov och att du vågar fatta beslut.

Tjänsten är global och kommer därmed också innebära en hel del resor. Du kommer att samarbeta med kollegor i frågor som bland annat rör utveckling av OEE applikationer och hur vi implementerar sensorer som kan mäta och larma för processvariationer samt hitta indikatorer för ett förebyggande underhåll.

För denna tjänst krävs att du har goda kunskaper inom:

  • PLC programmering (Siemens S7-1500, Mitsubishi, TIA portalen, Allen Bradley och säkerhets-PLC)
  • HMI (Human Machine Interface) system
  • Drivsystem från Siemens (Sinamics)och Lenze (82,93,84,94-Series)

Du har en universitets-/högskoleexamen inom automation eller el. Utöver detta är det meriterande med kunskaper inom elingenjörsområdet så som ex. styrskåp, ELProCad samt arbetslivserfarenhet inom liknande industri.

Våra siter finns i Sverige, Kina, USA, Mexiko och England och du rapporterar till den globala IT-chefen för Suzuki Garphyttan som sitter i Sverige.

 

Välkommen att skicka in din ansökan senast 2019-03-03.